TARIEVEN EN VERGOEDING


Kosten rTMS-behandeling

Wij raden u aan om contact met ons op te nemen om meer te horen over de kosten. De kosten zijn namelijk afhankelijk van een aantal zaken.

Aantal sessies

De hoeveelheid rTMS-behandelingen die nodig zijn voor een blijvend resultaat verschillen per cliënt. Voor een rTMS-traject zijn voor een blijvend effect minimaal 20 à 30 behandelingen nodig. Na 10 behandelingen wordt er geëvalueerd. Na 20 behandelingen wordt besloten om door te gaan of te stoppen. Dit hangt af van de waargenomen klachtenafname, door middel van vragenlijsten en wat u zelf aangeeft / ervaart.

Verzekering

Indien u aanvullend verzekerd bent wordt rTMS voor een gedeelte vergoed wanneer uw zorgverzekeraar een contract heeft met het NFG. Of een behandeling (met of zonder rTMS) vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering hangt af van uw verzekeraar. Het is verstandig om dit vooraf na te gaan bij uw verzekeraar. De verschillen tussen verzekeraars zijn groot: van een volledige vergoeding tot geen vergoeding. Zilverenkruis Achmea en DSW vergoeden bijvoorbeeld niet.

 

Aangesloten beroepsvereniging

Psycholoog Wernsen is aangesloten bij het het NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg), het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) en het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). Voor het vergoedingenoverzicht van het NFG kunt hier terecht. U kunt een deel van de zorgkosten aftrekken van de belasting. Neem daarvoor contact op met de Belastingdienst.

 

 

GOED OM TE WETEN


Privacy gewaarborgd

Een behandeling bij rTMS Nederland is volstrekt anoniem, u komt niet in een digitaal systeem terecht. Wij hebben geen contracten met zorgverzekeraars dus uw diagnose wordt niet doorgegeven aan uw zorgverzekeraar.

 

Verwijzing

U heeft geen doorverwijzing nodig van uw huisarts. Wanneer u een intakegesprek wilt plannen bij ons op de praktijk dan kan dit telefonisch.

 

Wachttijd

Er is nauwelijks tot geen wachtlijst bij rTMS Nederland. Een intakegesprek is over het algemeen binnen een week in te plannen. Een EEG afname is direct daarna mogelijk. Ook de eerste behandeling kan op dezelfde dag plaatsvinden na de intake en het EEG onderzoek.

 

Gesprekstherapie (cognitieve gedragstherapie)

De behandeling is bewezen effectiever wanneer ook gesprekstherapie wordt gegeven. U kunt er echter voor kiezen om de gesprekstherapie elders, bijvoorbeeld bij uw huidige psycholoog (of niet) te krijgen.